НОВИНИ

Нова размяна на реплики в пленарна зала

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:43, 27.04.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Политика
нова размяна реплики пленарна зала
Слушай новината

И днес заседанието на депутатите продължи с размяната на реплики и провокации между депутати от ПП-ДБ и "Възраждане". Това пречеше на работата в пленарната зала. Но след няколко призива от страна на председателя на парламента Росен Желязков страстите утихнаха.

Скандал в НС между Костадин Костадинов и Манол Пейков

Превъзбудени от вчерашния спор в началото на пленарен ден депутати от ПП-ДБ и "Възраждане" не спираха да спорят помежду си от места и това определено пречеше на работата. Председателят на парламента опита да ги успокои този път с добро, без наказания.

"Г-н Бачийски, г-н Ганев, мога ли да ви поканя в Клуба на народния представител да изпиете по едно кафе за моя сметка. Благодаря ви", каза Росен Желязков.

Препирните продължиха и Искрен Митев от ПП-ДБ поиска помощ от председателя.

"Разбираме, че колегите от "Възраждане" още от вчера много са ангажирани с темата за размерите. Разбирам, че тук се правят едни много къси заяждания в залата. Искам да ви поканя, г-н председател, че това е ваша работа да следите за реда в залата и днес от началото на деня групата на "Възраждане" превръща целите процедури по изслушване в един цирк, в едни провокации, в едни обиди. Ние сме оставили отзад телефон да записва глупостите, които говорят, за да може после всички български граждани да ги чуят и да видят истинското лице на "Възраждане", което е агресивно, арогантно, обиждащо лице. Ваша отговорност е да санкционирате тези хора", каза Искрен Митев.

"Въпросът е, че част от провокаторите седят на седалките, а другата част седят на гърбовете им, така че виждам съпричиняване, поне това виждам оттук. Ако не съумеем да спазим добрия тон, тогава ще пристъпим към единствената възможност, това е налагане на наказанията и ще се прекъсва заседанието толкова, колкото е необходимо и цялата отговорност ще е върху нас, че не може да функционира нормално този орган. А когато правите процедура по начина на водене с искане да има все пак някакъв нормален ред за работа, не е нужно да провокирате обратното", каза Росен Желязков.

"Днес на това изслушване единствено групата на "Възраждане" задава въпроси. Явно за останалите партии темата с изборите и с ИО не е важна. Това, което преди малко каза г-н Искрен Митев не смятам, че е вярно и моля да обърнете внимание дали не се правят внушения с цел пиар и уронване престижа на една ПГ, която за пореден път показва, че работи в НС", каза Стоян Таслаков - ПГ на "Възраждане".

Постепенно напрежението утихна и наказани нямаше.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на двойки на турнир по тенис в Сърбия
Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на двойки на турнир по тенис в Сърбия
Столична общинта одобри проект за изграждането на паметник на Гунди
Столична общинта одобри проект за изграждането на паметник на Гунди