НОВИНИ

Скандал в НС между Костадин Костадинов и Манол Пейков

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:19, 26.04.2023
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

В пленарната зала избухна и първият скандал. Остри реплики и обидни квалификации между депутати от ПП-ДБ и "Възраждане".

Депутатите успяха да вдигнат градуса на напрежението още в първото редовно заседание тази седмица. При обсъждането на правилника, по който ще работят, "Възраждане" наричаха "Демократична България" - "Доносническа България", или коалиция "Сорос-донос". Това провокира Манол Пейков от ПП-ДБ да ги призове да спрат.

"Към г-н Костадинов и колегите от "Възраждане", които нееднократно използват термини като "Доносническа България" и коалиция "Сорос-донос". Господа, не е цивилизовано да си говорим по този начин. Г-н Костадинов, вие се опитвате да нормализирате език, който е неприемлив в публичното пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и уважително към вас. Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение, аз винаги мога да ви назова "Коцето Късопишков", имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно и запомнете, че за всеки следващ път, когато в присъстивето на президента вие използвате подобни думи, ние ще намерим начин да използваме същите срещу вас. Не го правете, по този начин цивилизованият диалог отива на кино и нещата минават на съвсем друго махленско ниво. Така политика не се прави. Просто го запомнете", заяви Манол Пейков.

"Не бива да допускате, уважаеми г-н председател, простащината на "Доносническа България" да надделява и да определя начина, по който звучи в обществото и НС. Тук горе имаше един балкон, пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак, от един типичен доносник. И всичко това не носи нищо полезно за нашата страна. Аз нямам нищо против, в разговорите помежду си ние можем да се наричаме всякак, но тук от тази трибуна трябва да се спазва някакъв тон. И този тон трябва да бъде абсолютно почтен. И когато видите представители на утайката на българската политика - "Доносническа България" да се опитват да задават просташки тон, държейки се просташки, включително и в момента, г-н председател, направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото иначе ще изхвърлим утайката ние. И няма въобще да се колебаем следващия път. Разбрахте ли ме?", отговори Костадин Костадинов.

Веднага след това изказване председателят на парламента Росен Желязков наложи наказание "забележка" на Костадинов и даде почивка за успокояване на страстите. След това наложи същото наказание и на Манол Пейков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: Бих работил в някой от големите клубове в Гърция
Станимир Стоилов: Бих работил в някой от големите клубове в Гърция
Китайският президент разговаря с Володимир Зеленски
Китайският президент разговаря с Володимир Зеленски