НОВИНИ

Новак Джокович преди Australian Open: Тренирах добре, контузията ми не е толкова зле в сравнение с минали години

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 13.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
новак джокович australian open тренирах добре контузията толкова зле сравнение минали години
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович сподели, че всичко "изглежда добре" за него ден преди началото на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open 2024.

Десеткратният шампион в турнира пристигна в Мелбърн след участието си в отборната надпревара United Cup, в която съставът на Сърбия беше елиминиран в четвъртфиналите от Австралия, а в двубоя на сингъл Ноле отстъпи на Алекс Де Минор с 4:6, 4:6.

Притесненията на феновете на рекордьора по титли от Големия шлем обаче бяха свързани не толкова с играта му, а с неговите проблеми в китката.

Джокович все пак призна, че е имал достатъчно време да се възстанови за началото на Australian Open и разкри още, че тази му контузия далеч "не е толкова зле в сравнение с минали контузии", които са го съпътствали при предишните му походи към трофея в "Мелбърн Парк"

"Имах време от последния мач с Де Минор до старта ми тук, за да се възстановя. Тренирах добре. Всичко дотук е по план и изглежда добре. Нека видим как ще потръгнат нещата", заяви сръбският тенисист.

"Не е толкова зле в сравнение с минали контузии, които съм имал. Не мога да предвидя дали ще се появят отново болките ми. Когато започна да играя, стресът се повишава. Не знам, ще видим", допълни Джокера, който през миналата година триумфира в Австралия с 3-сантиметрово разкъсване на бедрен мускул, а две години по-рано изпитваше проблеми с коремен мускул.

Запитан кой вижда като най-голямата заплаха в Мелбърн през тази година, Новак Джокович отговори шеговито: "Винаги аз съм първият риск и веднага след това всички други. Всички са утк с мечтата да спечелят турнир от Шлема. Някои се окачва да стигнат далеч. Има 128 състезатели, знаем какво представляват те за нашия спорт. Тук всеки иска да играе най-добрия си тенис. Вълнуващо е да съм част от това".

Световният №1 ще започне участието си на Australian Open 2024 още в откриващия ден на надпреварата - 14 януари (неделя), когато той ще излезе на корта за мача си от първия кръг срещу хърватския квалификант Дино Призмич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленчукопроизводители се срещнаха със земеделския министър
Зеленчукопроизводители се срещнаха със земеделския министър
Намереният край Търговище мъж е бил убит, има задържан
Намереният край Търговище мъж е бил убит, има задържан