НОВИНИ

Новак Джокович премина и през Фриц, за да достигне своя 11-и полуфинал на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 23.01.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
новак джокович премина фриц достигне своя полуфинал australian open
Слушай новината

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Australian Open, след като в първия четвъртфинал от програмата надигра американеца Тейлър Фриц в четири сета - 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3.

Двубоят на централния корт "Род Лейвър Арена" продължи 3 часа и 48 минути, като сърбинът трябваше да се постарае сериозно, за да се справи със своя противник, който в първите два сета беше абсолютно равностоен на рекордьора по титли от Големия шлем.

Световният №1 започна срещата на много високи обороти, но в първия сет така и не успя да оползотвори нито една от осемте точки за пробив, до които достигна. В същото време агресивната игра на Фриц бе на път да даде резултат в 12-ия гейм, когато той стигна до два сетбола, но Джокович се измъкна и стигна до тайбрек, който той спечели категорично със 7-3 точки.

Във втората част Ноле продължи да изпитва проблеми с това да спечели подаването на американеца, който в същото време проби сервиса на своя опонент още в откриващия гейм, а впоследствие отрази още седем брейкбола по пътя си към успеха с 6:4, след който Фриц изравни резултата.

С края на втория сет приключиха и позитивните моменти за първата ракета на САЩ, тъй като в третата част Джокович най-накрая съумя да пробие, при това на два пъти, за да я спечели с 6:2.

В четвъртата Ноле реализира брейк за 4:2, но Тейлър Фриц намери сили да го върне за 4:3. Това обаче по никакъв начин не се отрази на сърбина, който в следващия гейм спечели на 0 подаването на съперника си, а след това на собствен сервис сложи точка на спора след 6:3.

По този начин Новак Джокович се класира за своя рекорден 47-и полуфинал в турнирите от Големия шлем и така изпревари по този показател Роджър Федерер, който остава с 46.

Освен това водачът в световната ранглиста за 11-и път намери място сред най-добрите четирима в "Мелбърн Парк", а статистиката показва, че когато сръбският тенисист достига до тази фаза, той неизменно печели и титлата.

Съперник на Джокович през тази година на последното стъпало преди големия финал пък ще бъде победителят от дуела между Яник Синер и Андрей Рубльов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови американски и британски атаки срещу йеменските бунтовници
Нови американски и британски атаки срещу йеменските бунтовници
България е на второ място в ЕС по най-нисък външен дълг
България е на второ място в ЕС по най-нисък външен дълг