НОВИНИ

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на US Open

Новак Джокович
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:19, 04.09.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на 23 титли от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете след победа над хърватина Борна Гойо с 6:2, 7:5, 6:4 за 2 часа и 27 минути игра в четвъртия кръг. Това ще бъде 57-и четвъртфинал на Джокович в турнирите от Големия шлем.

36-годишният сърбин проби на два пъти подаването на противника в първия сет за крайното 6:2, но на свой ред допусна пробив на старта на втората част и изостана с 0:2. Стигна се до равенство 5:5, след което Джокович отново осъществи пробив срещу Гойо и след 7:5 поведе с 2:0 сета. В третата част сръбският тенисист не допусна колебания, взе аванс от 5:3 и затвори мача при 6:4.

„Гледах го в квалификациите и после в основната схема. Очевидно сервисът и форхендът му са големи оръжия. Движи се много добре за такъв голям мъж“, заяви сърбинът след 98-ия си мач на „Флашинг Медоус“. Само Джими Конърс (115) и Роджър Федерер (103) повече от него.

Вторият поставен Новак Джокович направи 12 непредизвикани грешки срещу 40 за хърватина.

„Мисля, че се справих добре във важните моменти и съм доволен, че успях да приключи в три сета“, добави Джокович, чийто следващ съперник е американецът Тайлър Фриц, девети в схемата.

Фриц преодоля квалификанта Доминик Щрикер от Швейцария със 7:6(2), 6:4, 6:4 в мач, продължил два часа и шести минути.

„Очевидно Тейлър е утвърден играч от топ 10 в последните няколко години. Играе страхотен тенис, особено на родна земя. Много напредна, така че очаквам голямо предизвикателство“, коментира за Фриц Новак Джокович.

Десетият поставен Франсис Тиафо и 20-годишният Бен Шелтън оформиха изцяло американски четвъртфинал.

В четвъртия кръг Тиафо елиминира японеца Ринки Хиджиката с 6:4, 6:1, 6:4 в мач, продължил два часа и една минута, а Бен Шелтън надигра сънародника си Томи Пол с 6:4, 6:3, 4:6, 6:4 за два часа и 51 минути игра.

Шелтън се възползва от силния си сервис срещу 14-ия в схемата Пол.

„Адреналинът беше много висок. Не мисля, че щях да направя това при друга атмосфера. Мисля, че ръката ми ще да падне, но чувството в момента е страхотно. Осъзнах колко е важно да вярвам в себе си и това, което мога да постигна“, заяви младият тенисист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реорганизират движението на основно кръстовище в столичния кв. "Младост"
Реорганизират движението на основно кръстовище в столичния кв. "Младост"
Задържаха 22-годишен, нападнал с нож таксиметров шофьор край Ямбол
Задържаха 22-годишен, нападнал с нож таксиметров шофьор край Ямбол