НОВИНИ

Новак Джокович ще бъде задържан в събота сутринта след разговор при имиграционните власти

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:22, 14.01.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Тенис
анулираха визата джокович втори път
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Съдът в Австралия постанови на извънредно заседание, че световният №1 в тениса Новак Джокович ще бъде задържан в събота сутринта австралийско време във връзка с анулирането на неговата виза по-рано днес.

Задържането на сърбина се очаква да стане в 8.00 часа сутринта австралийско време (23.00 часа българско време), за когато съдия Антъни Кели постанови Джокович да се яви пред имиграционните власти в страната.

Извънредното заседание на съда бе продиктувано от обжалването на решението на министъра по имиграционните въпроси Алекс Хоук да анулира визата на тенисиста.

По време на изслушването адвокатите на Джокович изразиха възмущението си от мотивите зад решението на Хоук, определяйки ги като "ирационални" в сравнение с първото задържане на сърбина при пристигането му в Австралия. Тогава граничните власти отнеха визата на тенисиста, тъй като установиха, че той не е ваксиниран срещу коронавирус.

В крайна сметка съдия Кели удовлетвори искането на правителството и така Джокович ще бъда задържан утре сутрин австралийско време, след като даде показания пред имиграционните власти.

Адвокатите на Ноле са се договорили той да бъде отведен в център за задържане, чието местоположение обаче ще остане неясно, за да бъде избегнат "медиен цирк", съобщава Би Би Си.

Изключение от условията за задържане ще бъде направено, когато Джокович посети офиса на своите адвокати. В този случай представители на граничните власти ще бъдат разположени на същия етаж, но няма да имат право да присъстват в конферентната зала, докато тенисистът провежда среща със своите защитници.

Очаква се в неделя сутринта австралийско време да се проведе и официалното изслушване на двете страни във Федералния съд на Австралия, докъдето бе отведен случаят "Джокович", а след което да бъде взето и крайното решение дали сърбинът ще бъде депортиран.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова е в болница с коронавирус
Теменужка Петкова е в болница с коронавирус
Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович
Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович