НОВИНИ

Новата седмица започва със слънчево време

Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 27.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня ще се задържи слънчево, в следобедните часове над Западна България с разкъсана висока облачност. Ще бъде почти тихо, в източните райони със слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°. След полунощ в източните райони ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Максималните температури утре ще бъдат между 20° и 25°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Главно в Източна България, включително и по Черноморието на много места преди обяд видимостта ще е намалена, но след обяд ще бъде предимно слънчево. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат между 18° и 22°. Предимно слънчево ще бъде времето и в планините, а вятърът слаб до умерен от север-северозапад.

Над по-голямата част от Балканите и утре ще бъде по-често слънчево. В сутрешните часове на места около водните басейни и в низините отново ще има намалена видимост, мъгли и ниска облачност.

Облачно с валежи ще бъде утре във Великобритания, както и в източните и южни райони на Испания. Дъжд ще вали и в скандинавските страни, но в северните части на полуострова валежите ще бъдат от сняг.

У нас във вторник ще е все още сравнително топло, сутринта и предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността ще се увеличава. В Източна България вятърът ще се обърне от североизток и с него вечерта ще започне да прониква студен въздух.

В сряда на места са възможни слаби превалявания, а дневните температури ще се понижат с няколко градуса. В четвъртък облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка, ще има и слънчеви часове и слабо ще се затопли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За какво гласуваха сънародниците ни в Турция?
За какво гласуваха сънародниците ни в Турция?
МВР: 75 сигнала в изборния ден, 796 от началото на кампанията
МВР: 75 сигнала в изборния ден, 796 от началото на кампанията