Нови двама ученици с COVID-19 в Русе

от БНТ
13:34, 22.09.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Още
двама ученици covid русе

Четири нови случая с коронавирус за последното денонощие в област Русе отчита Регионалната здравна инспекция.

Жени на 33 и 58 години от Русе, както и две момчета на 14 и 16 години, съответно от Русе и Иваново, са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни.

14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Симптомите му, които датират от 19 септември, се изразяват в болки в гърлото и повишена температура. Последният ден, в който той е бил на училище обаче е 18 септември. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни. От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки. Контактните ученици ще преминат към дистанционно обучение, а цялото училище ще бъде дезинфектирано.

Другото момче, което е на 16 години, е от Иваново. До момента то не е посещавало Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе, където е ученик в 11-ти клас. Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило поради това, че се завръща от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе са 387, като понастоящем активните случаи са 42. От тях 18 са на болнично лечение, а 24 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 324, уточниха от Областния оперативен щаб.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха завръщането на феновете по стадионите във Великобритания от 1 октомври
Отложиха завръщането на феновете по стадионите във Великобритания от 1 октомври
Във Варна отбелязаха Деня на Независимостта
Във Варна отбелязаха Деня на Независимостта