Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Нови противоепидемични мерки и в Сливен от понеделник

от БНТ
18:41, 28.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
противоепидемични мерки сливен понеделник
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат в област Сливен от 31 януари.

Преустановяват се груповите посещения на ученици в езикови и образователни центрове, в центрове за подкрепа и личностно развитие, в школи по изкуствата по време на междусрочната ваканция. До края на февруари няма да се провеждат масови организирани мероприятия, ако не се прилага подхода за зелен сертификат.

През февруари в цялата Сливенска област заведенията за хранене и развлечения трябва да работят до 22.00 часа и с до 50% от капацитета си. Културните и сценични събития ще де провеждат при използване до 50% от капацитета на залите, като зрителите трябва да бъдат разположени през място, и да бъде осигурена дистанция от метър и половина.

Изискването за представяне на зелен сертификат остава в сила. До 28 февруари в търговските центрове тип мол и пазарите движението трябва да е еднопосочно. Въвежда се контрол за броя на допусканите клиенти, като им се осигурява площ от 8 квадратни метра.

Носенето на предпазна маска е задължително. До 28 февруари в Сливенска област се преустановяват плановият прием и плановите операции в болниците. Затварят се и пенсионерските клубове.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Христова: В проба на дете открихме коинфекция - и коронавирус, и грип
Проф. Христова: В проба на дете открихме коинфекция - и коронавирус, и грип
Прокуратурата все още събира доказателства за "шахтата убиец" в София
Прокуратурата все още събира доказателства за "шахтата убиец" в София