НОВИНИ

Нови слухове: Зинедин Зидан ще оглави ПСЖ съвсем скоро

Зинедин Зидан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 10.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Зинедин Зидан ще замени Маурисио Почетино като старши треньор на Пари Сен Жермен. Това съобщи журналистът Даниел Риоло в предаването L'After Foot по радио RMC.

През декември 2020 година Даниел Риоло обяви, че Лионел Меси ще премине в ПСЖ, а по-рано тази година изнесе вътрешна информация за решението на Килиан Мбапе, че ще откаже да отиде в Реал Мадрид.

Според журналиста именно Зинедин Зидан ще поеме френския клуб след уволнението на Маурисио Почетино, което ще бъде официално обявено в близко бъдеще. Договорът на настоящия специалист е до 2023 година.

Зизу работи с Реал Мадрид от 2016 до 2018 г., а след това и от 2019 до 2021 г. С клуба треньорът спечели 11 трофея, включително Шампионска лига три поредни пъти.

Френският президент Еманюел Макрон също изрази желание да види бившия треньор на Реал Мадрид да се завърне във Франция, за да поеме отбора от Лига 1.

„Не, не съм говорил със Зидан, но изпитвам голямо възхищение от него, като играч и треньор. Той спечели три титли в Шампионската лига с Реал Мадрид, което е нещо, което искаме за нашите клубове. Надявам се да се върне, за да популяризира Франция“, сподели Еманюел Макрон пред RMC Sport.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха наркооранжерия в пернишки апартамент (Снимки)
Разбиха наркооранжерия в пернишки апартамент (Снимки)
ПП: ИТН изляха абсолютни лъжи за изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ
ПП: ИТН изляха абсолютни лъжи за изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ