НОВИНИ

Новият британски премиер Риши Сунак назначи своя екип в първия си ден на "Даунинг стрийт" 10

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:11, 26.10.2022
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Новият британски премиер Риши Сунак назначи своя екип в първия си ден на "Даунинг стрийт" 10. Някои от промените бяха очаквани, докато други изненадаха депутатите.

Доминик Рааб се връща на поста вицепремиер и министър на правосъдието. Друго познато лице в новия кабинет е Джеймс Клевърли, който запазва поста си на външен министър, който заемаше при краткото управление на Лиз Тръс.

На досегашната си длъжност като министър на отбраната остава и Бен Уолъс, както и Джереми Хънт, който остава министър на финансите.

На поста вътрешен министър се връща Сюела Брейвърман, която миналата седмица се оттегли от тази позиция заради нарушаване на правилата за поведение на министрите.

Междувременно премиерът Сунак проведе телефонен разговор с президента на Съединените щати Джо Байдън, в който двамата са потвърдили специалните отношения на двете страни и подкрепата за Украйна.

Планирана е среща между Байдън и Сунак в рамките на предстоящата среща на върха на Г-20 в Индонезия. Говорител на "Даунинг стрийт" 10 съобщи също, че британският премиер е обещал на украинския президент Зеленски постоянна и силна подкрепа, както досега.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия информира САЩ за учения на ядрените си сили
Русия информира САЩ за учения на ядрените си сили
Бездомни и агресивни кучета нападат хора в Благоевград
Бездомни и агресивни кучета нападат хора в Благоевград