НОВИНИ

Новият министър на регионалното развитие обеща приемственост в работата си

новият министър регионалното развитие обеща приемственост работата
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 09.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Новият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството обеща приемственост в работата си след като пое поста в МРРБ от предшественика си Андрей Цеков.

"Ще се постарая да продължа започнатото от екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в работата ми ще има приемственост. Без приемственост няма как да продължим напред. Наясно съм, че има доста работа, а периодът е кратък. Затова е важно да не забавяме темпото, да не губим време и да завършим това, което е започнато", подчерта Коритарова.

Тя обясни, че към момента има известно забавяне в изпълнението на проектите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост, изпълнявани от МРРБ, но ще се постарае да навакса забавянето.

Андрей Цеков от своя страна пожела успех на новия министър и очерта няколко основни параметри, по които оставя „фронт за работа“ на приемничката си. На първо място той постави строителството на четирите основни магистрали – „Хемус“, „Европа“, „Русе – Бяла“ и „Видин-Ботевград“

"Основните ремонти също са част от проектите, които ще дадат възможност за усвояване на капиталови средства", добави Цеков и обясни, че има известно изоставане с издаването на разрешения за строеж по някои основни ремонти, което е слабост на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Колосална работа свърши екипът на МРРБ по „общинската програма“, подчерта още той и изтъкна, че във ведомството работят изключителни професионалисти.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найден Тодоров: Културата трябва да върви напред, каквото и да става
Найден Тодоров: Културата трябва да върви напред, каквото и да става
Максимални температури от 22 до 27 градуса през деня
Максимални температури от 22 до 27 градуса през деня