НОВИНИ

Новото ръководство на ТК "Локомотив" Пд с план за инвестиции в тенис комплекса

ТК
Снимка: ТК "Локомотив" Пд
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 21.09.2022
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото ръководство на тенис-клуб "Локомотив" Пловдив има намерение да възроди клуба, като направи сериозни инвестиции в най-големия тенис комплекс в Пловдив.

"Дълги години в клуба нищо не се случваше. Поехме инициативата за промяна и решихме да влезем в ръководството. Останалите членове в Управителния съвет са Александър Асенов и Радослав Тасев. В момента изчистваме структурата. Искаме да направим една хубава база за града и тениса, която може да се ползва от всички. Мястото е уникално и има много потенциал, но не е поддържано последните години и не са правени инвестиции", обявиха от новото ръководство на клуба на нарочна пресконференция.

"Ще направим план за инвестициите в базата. Основната ни цел е след 5-6 години от този клуб да излизат талантливи тенисисти. Имаме намерения и да провеждаме международни турнири, като сме си поставили за задача да организираме надпревара от сериите "Чалънджър", заяви президентът на ТК "Локомотив" Димитър Златанов.

На 4 октомври ще има търг в Община Пловдив за концесията на тенис-комплекса, след което ще стане ясно дали клубът ще остане във владение на кортовете или те ще бъдат дадени на други инвеститори. 

"Ако бъдем избрани на търга, ще предоставим целия инвестиционен план. Имаме интерес към вземането и на кортовете на Тенис клуб Академик, които са празни и никой не ги поддържа, защото искаме да направим един голям комплекс. Спрямо инвестицията, заложена в концесията от Община Пловдив, ще се справим с изискванията. Договорът ще е за 30 години, а за първите 5 години трябва да се направи най-голямото вложение. Все още подготвяме проекта и след търга можем да разкрием повече подробности", допълни Златанов.

Новият президент на ТК "Локомотив" коментира и напускането на клуба на рекордьора по победи за България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов.

"Винаги сме били в добри отношения с Димитър Кузманов. Учудих се от публикацията, с която той обяви, че напуска клуба. Реално погледнато, Локомотив беше управляван от майка му - Дора Рангелова. Когато дойде новото ръководство, аз ѝ предложих позицията на спортен директор, но тя отказа. Може би това е причината Кузманов да напусне - да подкрепи своята майка, която вече няма да бъде в управлението на клуба", заяви Димитър Златанов. 

"Нашият клуб е първият спортен клуб, който се ангажира да вземе една спортна база и да влага в нея средства. Преди нас имаше опасност кортовете да станат акционерно дружество. Години наред се борихме за тази база, защото имаше много драми около нея. Никой не се интересуваше от кортовете и ми отне година и половина, за да убедя настоящите ръководители да влязат в управлението и тогава да кандидатстват за концесията, за да може да се запази историята на клуба", допълни вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Крумов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реферът Георги Кабаков ще ръководи срещата Сърбия - Швеция в Лигата на Нациите
Реферът Георги Кабаков ще ръководи срещата Сърбия - Швеция в Лигата на Нациите
Весела Лечева: Всички договори от предишното управление на спортното министерство ще бъдат дадени на прокуратурата
Весела Лечева: Всички договори от предишното управление на спортното министерство ще бъдат дадени на прокуратурата