НОВИНИ

НС отхвърли съкратените срокове по актуализацията на бюджета

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:25, 01.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за съкращаване на сроковете за предложения между първо и второ четене за актуализацията на държавния бюджет, както и за извънредни заседания на 4 септември на Правна комисия и на 7 септември - на НС.

Цяла сутрин депутатите спориха.

"Да побързаме с актуализацията на бюджета. Водени от отговорността най-вече като мандатоносител, призоваваме за тази отговорност. По реакцията ви виждам, поне на първо четене някакво несъгласие", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"От изказването на г-жа Нинова разбрах, че вече има някакви партии на протеста и други - разбирам, че БСП вече не е партия на протеста, което носи известно облекчение. Не се подигравайте с гражданите на България и с парите им", коментира Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Сега разбирате ли защо ние не отиваме на такива срещи, които всъщност са празен PR. Използват този трети мандат, като да са се хванали за мачтата на Аврора наистина и да се опитват с него да се правят на управляващи в страната", заяви Борислав Сандов от "Демократична България".

"Ставаме сега свидетели на една дискусия, която има друга цел. Актуализацията на бюджета беше внесена от г-н Радев с цел да се бави времето, защото той не иска, и той го каза публично, не иска избори 2 в 1. И накрая да се окаже, че парламентарните избори ще бъдат някъде декември", коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

"Днес е денят за лицемерие на БСП. Ако тоя парламент не бъде съкратен с 5 или 7 дена, той ще приеме изваждането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор, той може да приеме закриването на спецсъда и прокуратурата, той ще приеме нов закон на НСО и НСО ще варди само президента, премиера и председателя на НС. Така че, уважаеми български сънародници, ако това предложение на БСП мине, те трябва да изпратят букет цветя и шоколадови бонбони на Иван Гешев", каза и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Как протече спорът между политическите сили - вижте ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън към "Ислямска държава": Не сме приключили с вас
Байдън към "Ислямска държава": Не сме приключили с вас
Младите "лъвчета" излизат срещу Русия с надеждата за финал на Световното в Иран
Младите "лъвчета" излизат срещу Русия с надеждата за финал на Световното в Иран