НОВИНИ

НСТС обсъжда антикризисните мерки: Бизнесът със сериозни съмнения в ефективността им

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:29, 30.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
нстс обсъжда антикризисните мерки бизнесът сериозни съмнения ефективността
Снимка: БГНЕС

Започна заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което социалните партньори обсъждат антикризисните мерки на правителството.

Като ненасочени в правилната посока, на парче и без ясен резултат. Така определиха от две от най-големите работодателски организации новите антикризисни мерки по време на съвета за тристранно сътрудничество, който продължава и в момента.

Основната критика на бизнеса е, че няма готови ясни законопроекти, които да бъдат коментирани, а само обявените намерения за мерки от страна на правителството.

Бизнесът подкрепя да бъде увеличена помощта на младите родители чрез данъчни облекчения, както и въвеждането на нулеви ставки ДДС за парно и природен газ. Сериозни забележки, обаче, търпи нулирането на ДДС за хляба като причините са две - съмнителен ефект и подозрението, че много от продуктите, които не са хляб, ще се продават като хляб.

Сериозна критика срещу социалните мерки обявиха и от синдиката КТ "Подкрепа". Според президента на профсъюза има нещо необмислено при увеличаване на праговете за пенсия, а в същото време запазване на максималния осигурителен доход.

НСТС ще обсъди антикризисните мерки: Какви са нагласите на социалните партньори?

Вчера от КНСБ определиха пакетът от антикризисни мерки е недостатъчен, закъснял и без ясна политика по доходите.

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА &ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев сезира КС за атестирането на университетските преподаватели
Гешев сезира КС за атестирането на университетските преподаватели
Кирил Петков очаква ЕС да забрани вноса на петрол от Русия, но с изключения
Кирил Петков очаква ЕС да забрани вноса на петрол от Русия, но с изключения