НОВИНИ

Нулево равенство между Аталанта и Арсенал в Шампионската лига

Давид Рая спаси дузпа на Матео Ретеги в 51-ата минута, което се оказа ключовият момент в днешния двубой.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:52, 19.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Аталанта - Арсенал
Снимка: БТА
Слушай новината

Аталанта и Арсенал завършиха наравно 0:0 в мач от първия кръг на обновения формат на груповата фаза на Шампионската лига. И двата отбора не предложиха най-директния футбол, но възпитаниците на Микел Артета могат да благодарят на вратаря Давид Рая, който спаси дузпа на Матео Ретеги в 51-ата минута, което се оказа ключовият момент в днешния двубой.

След съвсем очакваното равностойно начало между тимове, които никога не са играли помежду си, в 12-ата минута Букайо Сака си изработи свободен удар на границата на наказателното поле на домакините. Английското крило изненада с избора си на удар - нисък, който предизвика спасяване вратаря на "Ла Деа" Марко Карнесеки, а при последвалата добавка, Томас Партей не успя да предолее италианския страж на Аталанта.

Единственото по-опасно положение до края на полувремето дойде в 30-ата минута, когато Матео Ретеги успя добре да удържи двама защитници на гостите в наказателното им поле и да подаде към Шарл Де Кетеларе, който стреля с левия си крак, но топката профуча високо над вратата, пазена от Давид Рая.

Три минути след подновяването на играта, ганаецът Партей, който не бе на обичайното си ниво, фаулира Едерсон в наказателното си поле, за което бе отсъдена дузпа за тима на Джан Пиеро Гасперини. Зад топката застана Ретеги, но вратарят на Арсенал Рая обра всички овации, след като спаси дузпата, а после и добавката на родения в Аржентина италиански национал.

Гостите стигнаха до най-доброто си положение в 75-ата минута, когато Габриел Мартинели бе изведен от влезлия като резерва Рахийм Стърлинг, но бразилецът не успя да нацели вратата.

Докрая на двубоя и двата отбора сякаш се бяха задоволили с едната точка и не създадоха нещо по-опасно пред вратите на Карнесеки и Рая.

Аталанта ще гостува на украинския Шахтьор на "Велтинс-Арена" в Германия на 2 октомври в следващия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, докато Арсенал приема ден по-рано френския Пари Сен Жермен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монако надви десетима от Барселона у дома
Монако надви десетима от Барселона у дома
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп