НОВИНИ

Няколко украински посолства са получили кървави писма

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:47, 02.12.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Сигурност и правосъдие
няколко украински посолства получили кървави писма
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Няколко украински посолства в Европа са получили "кървави пратки", които са съдържали животински очи, съобщи Министерството на външните работи на Украйна. Става дума за мисиите в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия. Такива пратки са адресирани и до украинските генерални консулства в Неапол, Краков и Бърно.

По информация на украински медии неизвестни лица са нанесли щети на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за бомба, който впоследствие се е оказал фалшив.

Агенция Ройтерс припомня, че през последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до лица, заявили подкрепата си за Киев. Според Испанското министерство на вътрешните работи шестте пратки са свързани с подкрепата, която Мадрид оказва на украинската страна.

Междувременно властите в Украйна обявиха, че населението ще може да получи опрощение на кредитите за имущество - жилища и автомобили, унищожено при руските атаки. Заявление могат да се подават за времето на военното положение, обявено на 25 февруари, и три месеца след изтичането му.

По информация на украинското министерство на финансите, бюджетният дефицит на страната вече надхвърля 800 милиарда гривни, или близо 21 милиарда евро.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха окончателно промените в Изборния кодекс
Депутатите приеха окончателно промените в Изборния кодекс
Екипът на Бербатов очаква решението на Апелативния по казуса с изборния конгрес на БФС в началото на 2023 г.
Екипът на Бербатов очаква решението на Апелативния по казуса с изборния конгрес на БФС в началото на 2023 г.