НОВИНИ

Няма риск за предстоящото увеличение на пенсиите, увери социалният министър

риск предстоящото увеличение пенсиите увери социалният министър
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 09.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Няма риск за предстоящото увеличение на пенсиите от 1 юли увери новият министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов.

Той подчерта, че няма риск за предстоящото увеличение на пенсиите от 1 юли 2024 г. заради предложените великденски добавки, защото средствата за него за заложени във вече приетия бюджет на Държавното обществено осигуряване.

Министър Иванов допълни, че финансовата стабилност на системата на Националния осигурителен институт (НОИ), която разпределя около 24 млрд. лв., не може да бъде застрашена от изплащането на великденските добавки, които ще са на стойност от 40 – 50 млн. лв.

Министър Иванов прие поста от прешественичката си - д-р Иванка Шалапатова и ѝ благодари за добрата работа.

"В социалната сфера е много важна приемствеността и всички трябва да работим заедно, защото се грижим за най-уязвимите групи от обществото. Структурите на Министерството са ми добре познати, тъй като част от тях съм ръководил, а за други съм отговарял като заместник-министър". каза Ивайло Иванов.

Д-р Иванка Шалапатова изтъкна предизвикателствата на пазара на труда и успехите на Агенцията по заетостта в преодоляването им. Тя подчерта добрата работа на ведомството в процеса по затварянето на последните останали домове за медико-социални грижи за деца в България и реновирането на тези за възрастни хора.

Тя изрази увереност в справянето с предизвикателствата в социалната сфера на новия екип на Министерството на труда и социалната политика и пожела успех на министър Ивайло Иванов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият министър на финансите смени директора на Агенция "Митници"
Новият министър на финансите смени директора на Агенция "Митници"
Новият министър на енергетиката Владимир Малинов очерта приоритетите си
Новият министър на енергетиката Владимир Малинов очерта приоритетите си