НОВИНИ

О'Съливан се класира за 1/4 финалите в Северна Ирладния

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:06, 20.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Други спортове
39съливан класира финалите северна ирладния

"Ракетата" си заслужи мястото сред най-добрите 8 на откритото първенство на Северна Ирландия, което през тази година заради пандемията от COVID-19 се провежда в Милтън Кийнс, Англия вместо традиционната локация, Белфаст.

Световният шампион О'Съливан се справи със съпротивата на тайландеца Тепчая Ун-Но с 4-2 фрейма, за да си уреди среща със своя добър познайник, китаецът Дин Дзюнхуей.

Двамата си поделиха първите четири фрейма, кат тайландецът стартира с брейк от 85. Серии от 106 и 60 обаче обърнаха развоя в полза на Рони, преди Тепчая да възстанови равенството след брейк от 98.

Ключова се оказа петата партия, в която Тепчая започна с третия си халф-сенчъри брейк от началото на срещата, записвайки серия от 66 точки. Грешка по червена обаче даде възможност на О'Сълоиван да отмъкне фрейма и той се възползва от нея, регистрирайки брейк от 70 точки.

В шестия фрейм тайландецът отново имаше своите шансове, но неуспех при опита му за вторичен разбиващ удар, отново даде инициативата на Гения от Чигуел, който с нов халф-сенчъри брейк на стойност 52 точки, затвори срещата в своя полза, за да запише втори пореден успех срещу Тепчая.

Четвъртфиналите предстоят да се изиграят тази вечер, а турнирът продължава до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов инспектира разширяването на "Чирен"
Премиерът Борисов инспектира разширяването на "Чирен"
Следобед времето ще бъде облачно и дъждовно
Следобед времето ще бъде облачно и дъждовно