НОВИНИ

ОАЕ забранява на неваксинираните граждани да напускат страната

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:45, 01.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

От 10 януари Обединените арабски емирства разрешават излизане от страната само след ваксинация срещу COVID-19.

Властите на Обединените арабски емирства забраняват от 10 януари поданиците и резидентите да напускат пределите на страната, ако нямат сертификат за проведен пълен курс на ваксинация срещу коронавирус с някой от одобрените в ОАЕ препарати.

Според разпространеното от държавната информационна агенция съобщение, Националната дирекция за извънредни ситуации и справяне с последиците от природни бедствия и Министерството на външните работи и международното сътрудничество от 10 януари 2022 г. ще въведат забрана за пътуване за жители на Обединените арабски емирства, които не са ваксинирани срещу COVID-19. За напълно ваксинирани лица ще е необходима и бустерна доза.

Уточнява се, че тези изисквания няма да се отнасят за лица, освободени от ваксинация по медицински или хуманитарни причини.

По последни данни в ОАЕ с население от 9,8 милиона души от началото на пандемията са регистрирани 764 493 случая на коронавирусна инфекция. Коефициентът на имунизация в страната се смята за един от най-високите в света.

Според Министерството на здравеопазването в Обединените арабски емирства вече са направени повече от 22,5 милиона ваксинации срещу COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 200 сигнала са получени в Спешна помощ в новогодишната нощ
Близо 200 сигнала са получени в Спешна помощ в новогодишната нощ
На Обрезание Господне празнични богослужения бяха отслужени в цялата страна
На Обрезание Господне празнични богослужения бяха отслужени в цялата страна