НОВИНИ

Обещаващото слънчево начало на седмицата крие изненади

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 27.05.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево в по-голямата част от страната следобед. В следобедните часове по-голямата част от страната ще остане слънчево, но на места в североизточните райони ще превали. Там, както и по Черноморието, ще духа умерен северен вятър и максималните температури ще бъдат между 17° и 20°, в останалата част от страната - между 20° и 25°, в София – около 21°.

Ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност и превалявания отново над североизточните райони, но в следобедните часове валежи и гръмотевици ще има и на места в останалата част от страната, по-интензивни в планините. Възможни са градушки. Максималните температури утре ще се задържат почти без промяна, между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието преди обяд ще е слънчево, с изключение на северните райони, където ще има валежи от дъжд. Около и след обяд на места и по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури на морския бряг ще останат между 18° и 20°, температурата на морската вода и около 18 - 19°.

Слънчево ще е и в планините, но около и след обяд и там на много места ще има валежи и гръмотевици, в отделни райони - временно интензивни. Ще духа умерен вятър с посока от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните по върховете ще са между 2 и 5 градуса.

През следващите два дни температурите ще останат почти без промяна, но отново на много места в страната ще има следобедни валежи, локално интензивни, придружени от гръмотевични бури и условия за градушки. В четвъртък ще започне затопляне, по-съществено в петък и събота, когато ще вали на по-малко места в страната и по-слабо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 27.05.2024 г, 12:20 ч.
Спортни новини 27.05.2024 г, 12:20 ч.
Гуардиола няма да подпише нов нов договор с Манчестър Сити
Гуардиола няма да подпише нов нов договор с Манчестър Сити