НОВИНИ

Обилни снеговалежи и условия за поледици в четвъртък

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 25.01.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня облачността ще се задържи предимно значителна, но ще бъде все още почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в София - около 2°.

През нощта само на отделни места слабо ще превали сняг, а вятърът ще отслабне. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 3° и плюс 2°.

Максималните от 1 до 6 градуса, в източните части малко по-високи, в София 1-2° над нулата. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд, като през нощта срещу петък ще обхванат почти цялата страна.

Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, където ще натрупа снежна покривка, на места над 35 см. А на отделни места в източната половина от страната и по Черноморието ще има условия за поледици.

Облачно и с валежи от сняг ще бъде в планините. По-значителни ще са след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще бъде много ветровито. Ще духа умерен, временно силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър.

Сняг ще вали и в много райони от Балканите. По-значителни количества се очакват в югозападната част от полуострова. В Гърция валежите ще са от дъжд и ще са придружени от гръмотевични бури.

У нас и в близките дни ще се задържи облачно и с валежи, в повечето райони от сняг, в петък в източните части от страната все още от дъжд. Остават условията за поледици.

През почивните дни температурите още ще се понижат. Главно в Северна България и в планините ще вали сняг, в събота в североизточните райони дъжд и сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия потвърди, че ще достави танкове "Леопард 2" на Украйна
Германия потвърди, че ще достави танкове "Леопард 2" на Украйна
Стачка на служителите затвори берлинското летище "Бранденбург"
Стачка на служителите затвори берлинското летище "Бранденбург"