НОВИНИ

Обирът на офис за бързи кредити в София е инсценировка

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:52, 04.01.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
обирът офис бързи кредити софия инсценировка
Слушай новината

"По света и у нас" научи, че разследващите установили, че касиерката е съучастник в инсценирания въоръжен грабеж, за да прикрие липси на пари. Тя и нейн приятел са задържани.

Сигналът за грабежа беше подаден на 25 декември малко преди 18.30 ч. Според разказа на 32-годишната служителка, около 18.00 часа в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи.

В резултат на разследването, предприето в рамките на образуваното досъдебно производство, е установено, че служителката, в съучастие със свой 42-годишен приятел (бивш интимен партньор на жената), инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума.

При последвали обиски и претърсвания в жилището на криминално проявения и осъждан 42-годишен мъж полицаите открили и наркотични вещества.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 201 от НК, а 42-годишният получил обвинение и по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В ПФК Черно море започнаха функционални изследвания
В ПФК Черно море започнаха функционални изследвания
ВК Марица ще играе контроли срещу отбора на Иван Петков
ВК Марица ще играе контроли срещу отбора на Иван Петков