НОВИНИ

Облачно и дъждовно време днес, температурите се понижават

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 20.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно облачно, в следобедните часове на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Около обяд ще се появи слаб северозападен, в югоизточните райони - югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са от 9° по северното до 13° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България с валежи от сняг, под 1500 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по-високите върхове силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В понеделник на места в низините сутринта ще е мъгливо. Над останалата част от страната денят ще започне слънчево, но до вечерта отново ще завали. Във вторник валежите вече ще са почти навсякъде. В началото от дъжд, но с очакваното захлаждане, дъждът бързо ще премине в сняг. В сряда и четвъртък облачността ще се задържи, но слаби валежи вече ще има само на отделни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2605 са новите случаи на коронавирус
2605 са новите случаи на коронавирус
Терезе Йохауг спечели и масовия старт на Олимпиадата в Пекин
Терезе Йохауг спечели и масовия старт на Олимпиадата в Пекин