НОВИНИ

Облачно и дъждовно време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 23.04.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Облачно и с валежи от дъжд ще е времето и в близките часове, по-значителни в Рило-Родопския масив. Със слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух и максималните температури ще бъдат по-ниски в сравнение с днес, между 14° и 19°.

Облачно ще се задържи времето и през нощта, и през утрешния ден над по-голямата част от страната. Главно в Южна България се очакват и превалявания от дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има в северните райони.

Сутрешните температури ще са между 5° и 10°, а дневните температури ще се понижат още и максималните стойности ще са между 12° и 17°, в София около 12°. През деня ще духа слаб вятър от североизток.

В планините освен облачно, ще е и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област, ще има валежи от дъжд, като над 1800 метра ще вали сняг.

Вятърът ще е слаб, преди обяд все още от северозапад, след обяд от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 2° и 6°. Остава повишена опасността от лавини в планините.

Не само у нас, почти навсякъде на Балканите ще бъде облачно, в южната половина от полуострова ще вали дъжд. Облачно и ветровито ще остане и утре в Северна и Източна Европа. Проливни валежи се очакват утре в Португалия и Западна Испания. Дъжд ще вали и в Южна Италия. Затопляне се очаква в страните от Централна Европа.

И у нас в неделя максималните температури слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните за края на април. Облачността ще намалее и в понеделник ще бъде слънчево и още по-топло.

Във вторник отново се очакват валежи и захлаждане.

В сряда ще бъде слънчево, температурите ще се повишат, но ще има условия за следобедни превалявания и гръмотевични бури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намериха 13 нелегални сирийци във фалшив инкасо автомобил
Намериха 13 нелегални сирийци във фалшив инкасо автомобил
Уембли приема още един двубой от Евро 2020?
Уембли приема още един двубой от Евро 2020?