НОВИНИ

Облачно време, температурите ще се понижат

облачно време температурите понижат
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 12.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще се увеличава и след обяд над повечето райони ще е значителна. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг.

Ще духа до умерен северозападен вятър, който отначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток. Минималните температури са между минус 1° и 4°, в София около 0°. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 9° и 14°, в София - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд. Без валежи. Сутринта ще е почти тихо, а през деня ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 8° в северните до 13° в южните райони. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност и ще духа слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, а облачността ще се увеличи. Вечерта на места в масивите от западната половина от страната ще превали слаб сняг, под 1300 метра - дъжд. Температурите ще са понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В неделя на отделни места в западните райони ще превали слабо - и дъжд, и сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 4° и 9°. В понеделник над Западна България облачността ще остане значителна, не са изключени изолирани слаби валежи. Над източната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее. Във вторник и над Западна България облачността ще се разкъса. Дневните температури отново ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима българи стартират днес на Олимпийските игри
Петима българи стартират днес на Олимпийските игри
РБ Лайпциг се изкачи до топ 4 след успех над Кьолн
РБ Лайпциг се изкачи до топ 4 след успех над Кьолн