НОВИНИ

Областният управител на София върна решенията за алея "Украински герои" и пл. "Борис Немцов"

алея героите украйна руското посолство прие културната комисия сос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 18.04.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичен общински съвет за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. "Московска" № 33 до прекратяване на войната и за наименуване озелененото пространство между бул. "Драган Цанков", ул. "Незабравка" и ул. "Никола Мирчев", район "Изгрев", с името алея "Героите на Украйна", както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. "Драган Цанков", ул. "Латинка", ул. "Константин Щъркелов" и ул. "Фредерик Жолио Кюри" с името площад "Борис Немцов".

От областната управа съобщават, че след извършен преглед на законосъобразността се установи, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет.

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация областният управител упражнява контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети и може да върне актовете за ново обсъждане в общинския съвет или да ги оспорва пред съответния административен съд.

Оспорването спира изпълнението на индивидуалните и на общите административни актове и действието на подзаконовите нормативни актове, освен ако съдът постанови друго.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 см снежна покривка и на прохода "Петрохан", видимостта е намалена
10 см снежна покривка и на прохода "Петрохан", видимостта е намалена
Обявиха състава на националите по футбол до 19 години за мачовете с Унгария
Обявиха състава на националите по футбол до 19 години за мачовете с Унгария