Облекчава се режимът за влизане в България за граждани на Великобритания

от БНТ , Източник: БГНЕС
15:42, 09.10.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
облекчава режимът влизане българия граждани великобритания
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Считано от 10 октомври, неделя, гражданите на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство, Конфедерация Швейцария и от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, която е в „червена зона“, се допускат на територията на страната при представяне на следните документи: валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Ако лицата не представят такъв документ, могат да се допускат на територията на страната само след представяне на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване и поставяне под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

От неделя Франция, Монако, Португалия, Кипър и Исландия преминават в списъка на държавите в зелена зона.

В оранжева зона от същата дата ще са Малайзия, Есватини, Иран, Македония, Косово, Казахстан, САЩ и Ирландия.

Считано от 13.10.2021 г. в червена зона влизат Барбадос, Антигуа и Барбуда, Румъния, Естония, Латвия, Словакия и Сингапур.

Към списъка на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС, се добавят: Княжество Андора, Република Албания, Фарьорските острови, Княжество Монако, Република Панама, Кралство Мароко и Израел.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Законът за забраната на абортите в Тексас отново влезе в сила
Законът за забраната на абортите в Тексас отново влезе в сила
Бебе се роди на трамвайна спирка в Сараево
Бебе се роди на трамвайна спирка в Сараево