Обмислят въвеждане на локална карантина в Гърция

от БНТ , Източник: БНР
12:46, 12.08.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света
обмислят въвеждане локална карантина гърция
Снимка: БГНЕС

Утежнена епидемиологична обстановка в Гърция с риск за въвеждане на локална карантина. Броят на заразените за ден е 196 с основни огнища област Атика и Солун.

Полицията следи навсякъде за спазване на мерките. Полицейски екипи проверяват за спазване на вечерния час от заведенията. Налагат глоби от 10 000 евро на собственици, които не са затворили ресторантите в 12 часа вечерта.

Кметове на туристически райони, слабо засегнати от заразата, съобщават, че клиентите на заведенията след полунощ се събират в парковете, където много по-лесно се разпространява вируса.

Собственици на барове и заведения от остров Миконос съдят правителството, че необосновано е въвело вечерен час за заведенията.

Доказано в огнища на заразата се превърнаха сватбените тържества. Глобиха с 15 000 евро организатор на сватба в Ксанти.

Увеличават се заразените в област Атика, където се намира Атина след завръщане на гърците от почивки по островите. Все повече са случаите сред хората на възраст до 40 години.

Вече има случаи на заразени във всички райони на Гърция, съобщават от Министерството на здравеопазването. Маски, дистанция и хигиена препоръчват специалистите, които съобщават за вероятна локална карантина следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Още 6 души от дома за възрастни в Русе са излекувани от COVID-19
Още 6 души от дома за възрастни в Русе са излекувани от COVID-19
Коя e Камала Харис - кандидатът за вицепрезидент на САЩ?
Коя e Камала Харис - кандидатът за вицепрезидент на САЩ?