Обсъждат изграждането на Национална многопрофилна детска болница

от БНТ , Източник: БГНЕС
13:55, 14.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
обсъждат изграждането национална многопрофилна детска болница

Министерството на здравеопазването решава дали ще бъде запазена или съборена съществуващата конструкция на Националната многопрофилна детска болница. Това стана ясно по време на общественото обсъждане за изграждането на лечебното заведение.

На срещата присъстват министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, зам.-министър Жени Начева, представители на граждански и неправителствени организации, архитекти, лекари и депутати. Очаквано в залата присъстващите се разделиха по темата. Една част настояват да не се събаря съществуващата сграда, други искат тя да бъде съборена, защото "върху старо не можело да се изгражда ново и модерно здравеопазване".

„Наша обща кауза е да създадем място, на което децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа, родителите да бъдем спокойни, че те са в сигурни ръце, че за диагностиката, лечението и възстановяването им са осигурени възможно най-добрите и съвременни условия и медицинска апаратура, място, на което лекарите и сестрите, ангажирани със здравето на най-малките, да имат самочувствието на работещи в европейска педиатрична болница, да им гарантираме отлични условия за професионално развитие и за концентрация единствено върху здравето на децата“, акцентира в поканата за форума министър Ангелов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Японската армия с инструкции в случай на среща с НЛО
Японската армия с инструкции в случай на среща с НЛО
Изписаха от болницата Силвио Берлускони
Изписаха от болницата Силвио Берлускони