НОВИНИ

Обсъждат изграждането на Национална многопрофилна детска болница

обсъждат изграждането национална многопрофилна детска болница
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:55, 14.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Министерството на здравеопазването решава дали ще бъде запазена или съборена съществуващата конструкция на Националната многопрофилна детска болница. Това стана ясно по време на общественото обсъждане за изграждането на лечебното заведение.

На срещата присъстват министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, зам.-министър Жени Начева, представители на граждански и неправителствени организации, архитекти, лекари и депутати. Очаквано в залата присъстващите се разделиха по темата. Една част настояват да не се събаря съществуващата сграда, други искат тя да бъде съборена, защото "върху старо не можело да се изгражда ново и модерно здравеопазване".

„Наша обща кауза е да създадем място, на което децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа, родителите да бъдем спокойни, че те са в сигурни ръце, че за диагностиката, лечението и възстановяването им са осигурени възможно най-добрите и съвременни условия и медицинска апаратура, място, на което лекарите и сестрите, ангажирани със здравето на най-малките, да имат самочувствието на работещи в европейска педиатрична болница, да им гарантираме отлични условия за професионално развитие и за концентрация единствено върху здравето на децата“, акцентира в поканата за форума министър Ангелов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японската армия с инструкции в случай на среща с НЛО
Японската армия с инструкции в случай на среща с НЛО
Робен се завърна в Ередивизи и постави нов рекорд
Робен се завърна в Ередивизи и постави нов рекорд