НОВИНИ

Обсъждат мерки за оптимизиране режима на "Кулата-Промахон"

обсъждат мерки оптимизиране режима кулата промахон
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:24, 15.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Мерки за оптимизиране на пропускателния режим на граничния пункт "Кулата-Промахон" и недопускане на километрични опашки от чакащи в аварийната лента на автомагистрала "Струма" тежкотоварни камиони ще бъдат обсъдени днес на работна среща на българо-гръцката граница.

В срещата ще участват представители на Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", звеното за фискален контрол към Националната агенция за приходите, областният управител, здравни институции и браншовите организации на превозвачите.

Проблемът с километричните опашки от тежкотоварни камиони по трасето на автомагистрала "Струма" най-накрая трябва да намери своето решение, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

"На място да преценим кой ще бъде най-приемливият вариант за всички. Има си и регламент по отношение на "зелените коридори". Имаме няколко идеи", посочи той.

Оптимизиране на времето за граничен контрол, подобряване на инфраструктурата, която от години е в пълен конфликт с увеличения трафик между България и Гърция и осигуряване на "зелени коридори" за камионите са част от мерките, които ще бъдат обсъдени на работната среща, която е насрочена за 12.00 ч. на ГКПП "Кулата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 области вече са в зелената зона на COVID-19
6 области вече са в зелената зона на COVID-19
Елена Поптодорова за срещата Байдън - Путин: Не бива да има свръхочаквания
Елена Поптодорова за срещата Байдън - Путин: Не бива да има свръхочаквания