НОВИНИ

Община Берковица откри сметка за дарения за пострадалите от наводненията

Община Берковица откри сметка за дарения за пострадалите от наводненията
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 15.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Община Берковица откри банкова сметка, в която може да се правят дарения за пострадалите от наводненията, съобщиха от местната администрация.

Желаещите да дарят суми трябва да напишат в платежното нареждане основание "Наводнение". За да проследят прозрачното и целесъобразно изразходване на средствата, дарителите трябва да се свържат с общинската управа на телефон 0953/89151, уточниха от общината.

Банковата сметка за дарения е IBAN: BG35 UBBS 8002 8413 8709 05, BIC code: UBBSBGSF, Банка: ОББ АД – клон Берковица, площад "Йордан Радичков" № 1.

Пострадалите от наводнението в Берковица могат да кандидатстват за еднократна помощ

След поройни дъждове в Берковица на 1, 4 и 12 юни бяха наводнени мазета, приземни етажи и дворове на много частни имоти и на обществени сгради, отнесени и разрушени бяха настилките по много улици, повредени бяха мостове и друга инфраструктура.

СНИМКИ на щетите след пороя в Берковица

Пострадалите от наводненията ще получат помощ от държавата, която ще отдели суми чрез Министерството на труда и социалната политика. Комисии от общината описват щетите, за да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.

Помощи вече раздава и Българския Червен кръст. Днес беше изпратена хуманитарна помощ за първоначално посрещане на нуждите на пострадалото от наводненията население в област Монтана. Пет палета с почистващи и миещи препарати, както и дрехи ще бъдат предоставени на засегнатите от водната стихия. Допълнително БЧК ще закупи дезинфектанти и друга необходима помощ.

Проверка на БНТ: Съмнение за злоупотреба със средства и бездействие след пороя в Берковица

Хората споделят, че в момента имат най-голяма нужда от бяла и черна техника, тъй като при наводненията печки, хладилници, перални, фризери, телевизори и друга техника са повредени от водата или от токов удар.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джуд Белингам при представянето си в Реал Мадрид: Това е най-важният ден в живота ми
Джуд Белингам при представянето си в Реал Мадрид: Това е най-важният ден в живота ми
МВР предупреждава за фалшиви имейли с призовки от тяхно име
МВР предупреждава за фалшиви имейли с призовки от тяхно име