НОВИНИ

Община Пловдив отменя всички масови мероприятия до 1 януари

община пловдив отменя всички масови мероприятия януари
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 18.12.2020
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Слушай новината

По решение на Общинския кризисен щаб се отменят всички културно-масови мероприятия на територията на Община Пловдив до 1 януари 2021 г. (включително), както и традиционната празнична коледна и новогодишна програма на пл. „Стефан Стамболов“. Това стана ясно след проведеното днес онлайн заседание.

Решението беше взето на база актуалната епидемиологична обстановка и становището на Националния оперативен щаб за удължаване на частичния локдаун в страната.

Както вече беше съобщено, организаторите на коледни базари могат да предлагат продукцията си на общинските пазари „Четвъртък пазар“ и „Гребна база“, които са пригодени за тази дейност и отговарят на противоепидемичните предписания.

„Ще се съобразя с решението на щаба. Нашата работа е да пазим здравето и живота на хората. До последно се надявахме, че мерките ще бъдат смекчени на национално ниво и ще можем да подарим на пловдивчани повече коледно настроение, но за жалост, няма изгледи това да се случи“, коментира кметът Здравко Димитров след края на срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пампорово дава старт на сезона
Пампорово дава старт на сезона
Историческа номинация в САЩ: Кой ще влезе в екипа на Байдън - Харис
Историческа номинация в САЩ: Кой ще влезе в екипа на Байдън - Харис