НОВИНИ

Общината в Кубрат: Гражданите ще продължат да получават необходимите здравни грижи

общината кубрат гражданите продължат получават необходимите здравни грижи
bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 02.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Новият временен управител на общинската болница в Кубрат д-р Леман Балканджиева днес встъпи в длъжност. Тя разгледа болничните отделения заедно с представители на Общината и разговоря с част от лекарите и персонала, съобщиха от местната администрация.

Както вече БНТ съобщи, голяма част от лекарите в болницата напуснаха в знак на протест срещу назначаването на д-р Балканджиева като временен управител до провеждането на конкурс за нов директор на лечебното заведение. До тази ситуация се стигна, след като мнозинството от общинските съветници реши да не бъде удължаван повече изтичащият договор на дългогодишния управител на болницата в Кубрат д-р Павлина Мичева.

Част от опасенията на напускащите лекари е, че д-р Балканджиева не притежава нужния управленски опит и не е упражнявала професията си от години. Тя коментира, че има нужния административен и управленски опит, като уточни, че не са й били прекъсвани правата като лекар, нямала е и нарушения в медицинската си практика, уточниха още от Община Кубрат.

Д-р Балканджиева увери, че няма да извършва структурни промени в ущърб на болницата и тя няма да остане без специалисти. За работа в лечебното заведение в Кубрат дори вече са проявили интерес няколко лекари от региона, които вече преговарят с болничната управа.

„За здравна криза в Кубрат не може да се говори, тъй като болницата няма да остане без лекари и персонал. Тук не става въпрос за лични интереси, а за интересите на гражданите община Кубрат, които, въпреки сегашните неудобства, ще продължат да получават необходимите здравни грижи и внимание“, коментираха от Общинската управа в Кубрат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2.6 млн. лв. са необходими, за да заработи Летище Русе
2.6 млн. лв. са необходими, за да заработи Летище Русе
Милена Тодорова 23-а на спирнта в Йостерсунд
Милена Тодорова 23-а на спирнта в Йостерсунд