Общинските председатели на БСП в Област Хасково свалят доверието си от Елена Йончева

от БНТ
15:40, 05.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
общинските председатели бсп област хасково свалят доверието елена йончева
Снимка: Архив/БГНЕС

Общинските председатели на БСП в Област Хасково свалят политическото си доверие от Елена Йончева.

Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат, членовете от областта снеха политическото си доверие от нея, се казва в официална декларация.

Председателите на общински партийни организации от Област Хасково заявиха, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона и като тях са неприятно изненадани от твърденията на евродепутата Елена Йончева, тиражирани през последния месец.

"Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички", пишат хасковските общински председатели в документа.

Те посочват, че са изненадани от Елена Йончева: "Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата".

В декларацията още се казва: "Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях."

Хасковските социалисти са категорични в декларацията си: "Единодушно снемаме политическото си доверие от Елена Йончева".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БНТ взе три награди на фестивала "Златна роза"
БНТ взе три награди на фестивала "Златна роза"
Българският еврокомисар Мария Габриел е под карантина заради контакт с болен от COVID-19
Българският еврокомисар Мария Габриел е под карантина заради контакт с болен от COVID-19