НОВИНИ

Общинските съветници от комисията по транспорт в СОС искат оставката на Благовест Георгиев

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
18:45, 08.04.2024
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
общинските съветници комисията транспорт сос искат оставката благовест георгиев
Слушай новината

Общинските съветници от комисията по транспорт и безопасност на пътя искат оставката на Благовест Георгиев, след скандала с бягството му от местопроизшествие.

В петък автомобилът на Георгиев навлязъл в платното за насрещно движение и се сблъскал с друг автомобил. Общинският съветник отказал да даде проба за алкохол. Вчера Благовест Георгиев беше изключен от ПП.

Ако не подаде оставка като общински съветник, председателят на Общинския съвет Цветомир Петров ще подаде доклад за отстраняването му от транспортната комисия. И днес Благовест Георгиев не беше открит за коментар.

Председателят на СОС Цветомир Петров определи, като недопустимо и опасно поведението на Благовест Георгиев. Каза, че не са имали информация за предишна негова проява от 2017 г., когато книжката му е отнета заради употреба на алкохол.

"Вижте, ние не сме разследващ орган да проверяваме всеки и кой какви провинения е имал. Нямаме такива данни и няма как да знаем. Колегата е заявил, че иска да работи в тази комисия и затова е бил разпределен там. От ПП позицията ни е ясна и още в неделя на изпълнителен съвет е изключен, като член на ПП", каза Цветомир Петров, председател на СОС.

Сега Благовест Георгиев може да остане като независим общински съветник. Той е член на три комисии в Столичния общински съветник, като една от тях е именно комисията по транспорт и пътна безопасност. Според Карлос Контрера от ВМРО, отговорност за поведението трябва да поемат от ПП-ДБ.

"Друг въпрос е политическата сила, която е издигнала този човек защо е преценила, че въпреки определено поведение назад във времето, той е подходящ, подходящ и за член на комисията по транспорт и пътна безопасност. Тук отговорността не е само лична, защото зад него стоят лидери, които са го лансирали и препоръчали и те също носят отговорност", заяви Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО.

Председателят на транспортната комисия Иван Таков заяви, че законите важат за всички и трябва да се спазват.

"Такива неща не могат да бъдат толерирани и виждаме, че в обществото вече има нулева толерантност за подобно поведение същото трябва да бъде дневен ред не само на комисията, но и към всички общински съветници да имат нулева толерантност към подобен тип поведение", обясни Иван Таков, общински съветник от БСП.

От сдружението "Ангели на пътя" на близки на убити на пътя от пияни или дрогирани шофьори осъдиха поведението на общинския съветник. Заплашиха с блокади на Столичния общински съвет, ако Благовест Георгиев не напусне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Попов пред БНТ: Потвърждавам, че от съда са спрели вписването на Георги Иванов като президент на БФС (ВИДЕО)
Борислав Попов пред БНТ: Потвърждавам, че от съда са спрели вписването на Георги Иванов като президент на БФС (ВИДЕО)
Мъж загина при катастрофа на пътя Русе - Разград
Мъж загина при катастрофа на пътя Русе - Разград