Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Обявен за общодържавно издирване беше задържан при среднощни проверки в заведения във Варна

от БНТ
08:15, 16.07.2022
8057
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирана полицейска акция се проведе тази нощ в дискотеки и клубове край морето във Варна.

По време на операцията е задържан мъж, който е бил обявен за общодържавно издирване. Също така са засечени трима непълнолетни без придружители.

Подробности вижте в прякото включване на Петър Дойкински.

Специализираната операция тази нощ продължи малко повече от 3 часа. В нея се включиха служители на Икономическа, Криминална и Охранителна полиция, както и представители на Национална агенция по приходите, противопожарната служба и Инспекцията по труда.

Акцията беше свързана конкретно с разкриване на престъпления в отрасъл туризъм.

Проверките трябваше да установят дали се спазва Закона за защита на шума и околната среда, както и спазването на трудовото и данъчното законодателства. Бяха проверени 6 заведения и 48 лица.

Непълнолетните бяха засечени още в началото на акцията. Издирвани бяха и лица за търговия с наркотични вещества. И макар че имаше обстойни проверки, наркотици не бяха открити в нито едно от проверените заведения.

Специализираната акция започна в 23.30 ч. и приключи малко след 3.00 ч. сутринта. Проверяващите бяха разделени на групи в две зони във Варна - на Морска гара и на крайбрежната алея. Трима непълнолетни бяха засечени единствено в първото заведение, в което влязоха униформените.

"За което бяха съставени актове на родителите им и съответно един акт на управителя на заведението в което бяха хванати", казва Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.

Повечето от посетителите не бяха изненадани от среднощните проверки. За 3 часа, колкото продължи специализираната акция, бяха проверени 6 заведения.

"Бяха констатирани две нарушения на шума, съставени четири акта за установяване на административни нарушения за неспазване на противопожарните норми, един акт по трудовото законодателство. В два от обектите са съставени протоколи за несъответствие в касовите наличности и показателите на касовите апарати", казва Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.

Тези специализирани полицейски проверки ще продължат до края на активния летен сезон.

репортаж: Силвия Русенова/Александър Георгиев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Засилен трафик по пътя към Гърция
Засилен трафик по пътя към Гърция
Предимно слънчево и още по-горещо днес
Предимно слънчево и още по-горещо днес