НОВИНИ

Предимно слънчево и още по-горещо днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 16.07.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, по-значителна над Северна България и планините и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в източните райони от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София около 32°.

По Черноморието ще е слънчево, след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28 - 31°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който вечерта ще се усили до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

В неделя и понеделник ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста облачност, по-мощна през първия ден над Югозападна България и отделни източни райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

В понеделник слаб краткотраен дъжд ще превали само на изолирани места в Южна България. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса. От вторник ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявен за общодържавно издирване беше задържан при среднощни проверки в заведения във Варна
Обявен за общодържавно издирване беше задържан при среднощни проверки в заведения във Варна
Лудогорец спечели дербито с Локомотив Пловдив и еднолично оглави Първа лига
Лудогорец спечели дербито с Локомотив Пловдив и еднолично оглави Първа лига