НОВИНИ

Обявиха грипна ваканция в Бургас

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:50, 11.01.2023
7171
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
обявиха грипна ваканция бургас
Слушай новината

Учениците от Бургас излизат в грипна ваканция от утре, обяви министърът на образованието Сашо Пенов. За периода 12 до 17 януари в областта е обявена грипна епидемия.

"Четири дни няма сериозно да повлияят върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, ще обсъдим онлайн обучение. Това ще е еднакъв подход по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължаване на неприсъствения учебен процес - обучение в електронна среда", каза той.

Пикът на грипната епидемия се очаква да настъпи до две седмици. Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво, поясни здравният министър.

Обявиха грипна епидемия в област Бургас

"Нека хората не се объркват, тук не става въпрос за предходната ковид ситуация, а за обикновена грипна вълна. Не се налагат някакви специални мерки. Нека хората да избягват струпванията на големи маси от хора, използването на маски е пожелателно там, където има струпване", призова здравният министър Асен Меджидиев.

В началото на редовното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев призова Меджидиев и Пенов да вземат адекватни решения във връзка с овладяването на грипната епидемия у нас и присъственото обучение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три болници в Бургас отказаха да приемат 13-годишно дете в тежко състояние
Три болници в Бургас отказаха да приемат 13-годишно дете в тежко състояние
Самолетна линия от София до Рияд тръгва от април
Самолетна линия от София до Рияд тръгва от април