НОВИНИ

Официално: Али Соу е играч на Ростов

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:36, 16.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Български футбол
официално али соу играч ростов

Нападателят Али Соу официално вече е състезател на руския Ростов. Трансферът стана факт след като ЦСКА-София и руския клуб се разбраха по всички детайли и ръководствата финализираха сериозните преговори днес.

Самият футболист премина медицински прегледи и подписа личния си контракт. Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални.

Най-определящо бе желанието на играча да продължи кариерата си в силен шампионат, при несравнимо по-добри и изгодни лични условия в сравнение с България.

Тимът на Ростов е на 5-то място във временното класиране в елита на Русия, с реални шансове за медали и участие в евротурнирите. ЦСКА ще запази солиден процент при бъдеща продажба на голмайстора.

Али Соу се разделя с ЦСКА като легионерът с най-много попадения в клубната история. Гамбиецът бе привлечен на "Армията" от италианския Киево през месец септември на 2018-та година.

За два сезона и половина с червената фланелка таранът записа 101 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 46 гола. Пет от тях бяха с особена тежест при пробива на тима в Лига Европа миналата есен.

Соу бе във вихъра си срещу Рома, наказвайки два пъти римските „вълци“ за престижната победа с 3:1 през декември. Логично той бе обявен за „Най-добрият чужденец“ в родното първенство за 2020г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жорди Кайседо на линия за ЦСКА в мача срещу Черно море
Жорди Кайседо на линия за ЦСКА в мача срещу Черно море
Виктория представи трета поредна песен, претендент за "Евровизия" 2021
Виктория представи трета поредна песен, претендент за "Евровизия" 2021