НОВИНИ

Официално: ЦСКА 1948 привлече трима футболисти от Арда

официално цска 1948 привлече трима футболисти арда
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 07.09.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 официално привлече бившите футболисти на Арда (Кърджали) Крум Стоянов, Емил Мартинов и Деян Лозев.

При "червените" Стоянов, Мартинов и Лозев ще могат да работят отново с доскорошния си наставник Николай Киров. Именно новият старши треньор на ЦСКА 1948 е изиграл основна роля при привличането на играчите, съобщават от клуба.

В края на юли с кърджалийци те се изправиха срещу израелския Апоел (Беер Шева) в предварителните кръгове на Лигата на конференциите след историческото първо класиране на Арда в евротурнирите.

Лозев и Мартинов пък спечелиха с отбора сребърните медали от турнира за Купата на България през изминалия сезон.

Трите нови попълнения подписаха договорите си в клубния офис и в понеделник се включиха в тренировъчния процес на състава на Спортния комплекс в Правец преди предстоящия домакински двубой от 7-ия кръг на efbet Лига срещу Ботев (Враца) в неделя от 18.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Крум Стоянов е ляв бранител на 30 години и е носител на Купата и Суперкупата на България с Ботев (Пловдив) от сезон 2016/17. Защитавал е още цветовете на Черноморец (Поморие), Черноморец (Бургас), Славия, Локомотив (Пловдив), Етър и Берое. Общо дотук е изиграл близо 200 мача в efbet Лига и е отбелязал 5 попадения. Има две повиквателни за националния отбор на България.

Дефанзивният полузащитник Емил Мартинов от своя страна е на 29 години и във визитката си има спечелена Купа на България със Славия през сезон 2017/18. Освен за Арда и "белите" е играл още за Доростол (Силистра), Светкавица (Търговище), Сливен, Спартак (Варна) и Оборище (Панагюрище). Има престои в Германия и Азербайджан. В кариерата си е записал над 160 мача в efbet Лига с 1 гол.

27-годишният Деян Лозев пък играе на позицията десен краен защитник и е носил още екипите на Любимец, Хасково, Дунав (Русе), Поморие и Левски. Има над 80 мача в efbet Лига и 3 попадения. Два пъти е получавал и повиквателна за националния отбор на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович се справи с американец и очаква Беретини на US Open
Джокович се справи с американец и очаква Беретини на US Open
Пьотр Нестеров започна с победа на US Open
Пьотр Нестеров започна с победа на US Open