НОВИНИ

Официално: Лудогорец привлече национал на Кипър

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:00, 06.02.2021
Чете се за: 00:32 мин.
Футбол
официално лудогорец привлече национал кипър

Деветкратният шампион на България официално подписа с кипърския национал Пиерос Сотириу, който пристига от казахстанския Астана.

Двете страни финализираха преговорите в петък, а кипърският голмайстор ще бъде представен пред медиите от новия треньор Валдас Дамбраускас в неделя (7 февруари) в 13,00 ч. на пресконференция на стадион „Хювефарма Арена“. Сотиру ще носи екипа с номер 19 в Лудогорец.

Нападателят е играл в своята кариера за кипърските Олимпиакос и АПОЕЛ, като с вторите е участвал в групите на Шампионската лига. За двата отбора Пиерос има над 130 мача с 44 гола в местното първенство.

През 2017 г. преминава в тима на Копенхаген, с който става шампион на Дания, а в началото на миналия сезон осъществява трансфер в казахстанския Астана.

За националния отбор на островната държава Пиерос Сотиру е една от най-важните личности, като в 44 мача има отбелязани 10 гола.

"Идвам в голям отбор, с който се надявам да постигна успехи. Нямам търпение да се присъединя към новите си съотборници", коментира Сотириу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов: Промяната в българския футбол е задължителна
Димитър Бербатов: Промяната в българския футбол е задължителна
Слънчево и топло остава времето през целия уикенд
Слънчево и топло остава времето през целия уикенд