НОВИНИ

Ограничения в движението в центъра на София от утре заради концерта "20 години България в НАТО"

гвардейски оркестър
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 27.03.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО. Кулминацията на честванията ще е тържествен концерт, организиран от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи, който ще се състои от 18.00 часа на пл. "Княз Александър I".

В него ще вземат участие Гвардейският представителен духов оркестър и изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част и джаз бендът на НАТО, който гостува за първи път в България. Джаз бендът е част от Международния оркестър на Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE). Концертът ще бъде открит със съвместно изпълнение на химна на Република България и химна на НАТО.

Преди това същия ден под егидата на правителството, на Дипломатическият институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност организират в Централния военен клуб национална конференция на тема "20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно".

Заради честванията Столична община променя от утре организацията на движението в центъра на София.

От 12.00 часа на 28 март 2024 г. до приключване на събитието на 29 март 2024 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Кн. Александър I".

От 8.00 часа до приключване на събитието на 29 март 2024 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на:

  • пл. "Николай Гяуров";
  • югоизточната дъга на пл. "Св. Александър Невски".

Изключение се допуска за автомобилите на гостите поканени на събитието.

От 14.00 до 22.00 часа на 28 март 2024 г. и от 7.00 на 29 март до 2.00 часа на 30 март 2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. "Г.С. Раковски" и пл. "Независимост", само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР.

От 14.00 часа на 28 март 2024 г. до приключване на събитието на 29 март се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, превозващи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища за горепосочените време и места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради разсейване с телефон: Жена обърна колата си по таван край Морската градина в Бургас
Заради разсейване с телефон: Жена обърна колата си по таван край Морската градина в Бургас
Волейболните националки до 18 години ще играят контроли с Испания
Волейболните националки до 18 години ще играят контроли с Испания