НОВИНИ

Огромни опашки се извиха пред паспортната служба в Хасково

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 10.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Огромни опашки се извиха пред паспортните служби в страната след отпадането на ограничителните мерки по границите. Стотици хора се струпват пред гишетата в Кърджали и Хасково, а чакането отнема часове.

Чакащите на опашка в Хасково са предимно хора с двойно гражданство, които са се прибрали в България специално, за да сменят документите си за самоличност.

"След тази декларация за каса, де факто както гледате пред мен има 15 човека, сложете го още един половин час. Там не свършва цялата беда, ще се върнем да взимаме, трета опашка за получавате на документите", оплаква се Метин Али.

Антония Антонова - сектор "Български документи за самоличност" - Хасково: Почти двойно се е увеличил приемът на заявления и обслужените граждани на територията на областта.

Ако до преди дни гишетата в Хасковска област са обслужвали по 500 души на ден, сега те са над 1000. Само за половин час тази сутрин бяха обработени документите на близо 100 души.

Антония Антонова - сектор "Български документи за самоличност" - Хасково: Работим с пълен състав хора, за нас това е очаквано натоварване.

От 90 000 документа за самоличност, които трябва да бъдат подменени тази година в Хасково, едва 43 000 вече са сменени.

От отдел "Български документи за самоличност" напомниха, че има и алтернативни възможности за смяна на лични карти, паспорти и шофьорски книжки като мобилни станции и изнесено обслужване по места.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха над 100 скелета на мамути при строеж на летище в Мескико
Откриха над 100 скелета на мамути при строеж на летище в Мескико
Протестиращи внесоха сигнал до европейските институции за случващото се в България
Протестиращи внесоха сигнал до европейските институции за случващото се в България