НОВИНИ

Олимпик М победи Реймс и се доближи до лидера ПСЖ

олимпик марсилия надви рен класира финалите купата франция
bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 20.03.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Марсилия победи с 2:1 Реймс в мач от 28-ия кръг на Лига 1. Така Марсилия скъси дистанцията до лидера във френския шампионат ПСЖ на седем точки, след като парижани загубиха с 0:2 от Рен по-рано.

Още в 3-ата минута Фоларин Балогън достигна до подаване на границата на пеналтерията и нанесе силен удар под напречната греда. Отлично обаче се намеси стражът на Марсилия, който спаси.

В 11-ата минута Самуел Жиго от състава на гостите стреля от воле в левия ъгъл, но бе отказан от вратаря Йехван Диуф, който запази нулевото равенство.

Две минути по-късно Фоларин Балогън бе намерен в наказателното поле на Марсилия. Нападателят шутира в десния ъгъл на вратата и не остави шансове на Пау Лопес да се намеси.

Отговорът на гостите не се забави. В 16-ата минута Алексис Санчес изпълни страхотно пряк свободен удар като топката срещна гредата и се озова в мрежата на Реймс.

Отново Санчес бе точен в 29-ата минута на срещата, за да осъществи пълния обрат. Любопитното бе, че попадението дойде след пас на стража Пау Лопес, който записа асистенция на името си. Санчес пък завърши по страхотен начин.

В 58-ата минута маршал Мунеци от домакините бе близо до това да изравни. Той получи центриране и стреля с глава, а топката срещна десния страничен стълб и излезе. Четири минути след това и Алексис Флипс нанесе мощен удар от ръба на наказателното поле, но стражът на Марсилия отново блесна с намеса.

Жордан Верету стреля от границата на пеналтерията в 84-ата минута, но не уцели никак добре топката и я прати далеч от вратата на Реймс.

В продълженията на срещата Балогън бе изведен на страхотна позиция. Той дори успя да финтира стража на Марсилия, но след това нацели гредата и пропусна невероятна възможност да изравни и да донесе точка на тима си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Международния ден на щастието - коя е най-щастливата държава?
Отбелязваме Международния ден на щастието - коя е най-щастливата държава?
Кола с мигранти катастрофира край Алдомировци - има загинал и ранени
Кола с мигранти катастрофира край Алдомировци - има загинал и ранени