НОВИНИ

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов посети Самоков

Борецът посочи, че се надява след време от Самоков да излязат златни медалисти.

Магомед Рамазанов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 20.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийският шампион от Игрите в Париж 2024 Магомед Рамазанов пристигна в Самоков. Той се срещна в града с ръководството на Общината и с ученици от Спортно училище „Никола Велчев“.

Рамазанов се е срещнал с кмета инж. Ангел Джоргов и неговият екип в сградата на администрацията. Кметът му е връчил почетен знак на Община Самоков.

Олимпийският шампион след това се срещна със самоковски ученици. Той раздаде автографи и бе тържествено посрещнат в залата по борба от момиче от училището, облечено в българска народна носия и носеща питка. Последваха автографи и снимки.

„Искам да благодаря на Магомед Рамазанов за това, че толкова бързо след Олимпиадата посети Самоков. Решихме да го поканим, за да могат самоковските деца да се докоснат до един олимпийски шампион и това да им помогне те да бъдат още по-старателни“, каза пред журналисти кметът инж. Ангел Джоргов.

Той посочи, че се надява след време от Самоков да излязат златни медалисти. По думите на кмета Джоргов, начинът да покажем на децата, че България е успяла и има добри традиции в спорта, е да ги срещаме с личности като Магомед Рамазанов.

„Показвайки уважение към тези хора самите деца ще видят, че има смисъл да полагат усилия“, добави кметът и каза, че се надява те да достигнат върхове в сферата на спорта.

Магомед Рамазанов посочи, че посрещането на летището след Олимпиадата е било много емоционално.

„Тези емоции показаха, че този медал е много важен и колко са важни Олимпийските игри за държавата. След като пристигнах, чак тогава разбрах, че това, което е постигнато, е нещо много високо“, каза олимпийският шампион.

Той добави, че неговата цел е да завърши кариерата си на 35 години и ще се постарае да се класира за Световното и Европейското първенство по борба, както и отново да стигне до Олимпийските игри. По думите на шампиона във всеки град го приемат подобаващо и хората се интересуват от този спорт.

„Това много не ме изненада, защото знам, че държавата е борбена, но съм учуден от голямото внимание, което получавам“, посочи още Могамед Рамазанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха римски нимфеум при разкопки край Бургас (СНИМКИ)
Откриха римски нимфеум при разкопки край Бургас (СНИМКИ)