НОВИНИ

Олимпийският шампион в спринта Марсел Джейкъбс се раздели с треньора си

Ламонт Марсел Джейкъбс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:27, 19.09.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианският спринтьор Марсел Ламонт Джейкъбс, който стана олимпийски шампион в бягането на 100 метра в Токио, повече няма да работи с треньора си Паоло Камоси, съобщи самият атлет по-малко от година преди Олимпийските игри в Париж.

"Заедно написахме историята на световната и италианската атлетика. Преживяхме заедно много силни моменти, но в живота има цикли и дойде моментът да тръгнем по различни пътища", заяви Джейкъбс пред "Гадзета дело Спорт".

"Разбрах, че имам нужда от тотална промяна, както и на ниво мотивация. Искам да тренирам на нова място, да намеря атлети, с които да се готвя, които ще ми помогнат в трудните моменти в зимната подготовка", продължи той.

Под ръководството на Камоси, който е световен шампион н тройния скок от 2001, роденият в Тексас Джейкъбс поднесе една от сензациите в Токио, като стана шампион в спринта и щафетата 4x100 м.

След това той стана световен шампион на 60 метра през 2022 и европейски шампион на 100 метра същата година, но през последните два сезона претърпя редица разочарования, включително и отпадане в полуфиналите на световното първенство през тази година в Будапеща.

Марсел Джейкъбс, който ще навърши 29 години в края на септември, още не е посочил новия си треньор и новата си база, като той ще напусне Рим.

"Имам много идеи, трябва само да ги реализирам. Търся модел на работа, който ще ми позволи да запазя перфектна физическа форма с упражнения, които ще ми позволят за избегна проблемите. Това ще бъде ново начало, за да преоткрием Марсел от Токио", коментира сребърният медалист с щафетата на Италия от шампионата на планетата тази година.

"Целта за следващия сезон е да се чувствам добре. Искам да тичам бързо, защото никой на последните две световни първенства не стигна до моите 9.80 във финала в Токио", завърши Марсел Джейкъбс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Уембаняма обяви, че ще играе за Франция на ЛОИ Париж 2024
Виктор Уембаняма обяви, че ще играе за Франция на ЛОИ Париж 2024
Настимир Ананиев отрече да има коалиция с ДПС
Настимир Ананиев отрече да има коалиция с ДПС