НОВИНИ

Оливер Кан за грешката на Нойер: Част от бруталната съдба на вратаря

Бившият вратар коментира представянето на Мануел Нойер в реванша между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен от полуфиналите на Шампионската лига.

оливер кан смята роналдо пасне философията байерн
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:50, 09.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият вратар на Байерн Мюнхен Оливер Кан изрази съчувствието си към Мануел Нойер, който направи грешка за първото попадение на Реал Мадрид в реванша от полуфиналите на Шампионската лига снощи. "Белия балет" спечели с 2:1 и отстрани баварците с общ резултат 4:3.

Но Кан, който доскоро беше и изпълнителен директор на любимия си клуб, припомни своя грешка от финала на световното първенство в Япония и Република Корея през 2002 година. По идентичен начин той изпусна топката, а Роналдо направи добавка, за да открие резултата на финала Германия – Бразилия. В последствие бразилците спечелиха с 2:0 и станаха световни шампиони за пети път в историята.

"Но през 2002 година ние все още имахме време, за да изравним. За съжаление Мануел Нойер направи грешката в 88-ата минута. А тъжното е, че точно преди този гол той направи невероятно спасяване. Но знаем, че това е част от бруталната съдба на вратаря", заяви още Кан пред сайта на вестник "Билд".

Въпреки грешката, Кан смята, че Мануел Нойер е "достатъчно опитен, за да се справи с нея". А генерално за мача заяви: "Байерн беше толкова близо, съчувствам на момчетата. Понякога съдбата си прави такива жестоки шеги."

Оливер Кан снощи наблюдава мача от ложата, но по специална покана от Реал Мадрид, а не от Байерн. Той е в конфликт с ръководството на германския клуб, където напусна със сериозен скандал. От мадридския клуб обаче показаха уважение и му изпратиха покана за реванша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въздушна тревога прекъсна пресконференцията на Зеленски и Мецола в Киев
Въздушна тревога прекъсна пресконференцията на Зеленски и Мецола в Киев
Проф. Георг Щайнхаузер пред БНТ: След Чернобил има радиокативен цезий почти навсякъде в Европа
Проф. Георг Щайнхаузер пред БНТ: След Чернобил има радиокативен цезий почти навсякъде в Европа