НОВИНИ

Онс Жабер открива сезона на трена в Нотингам, където Кейти Боултър ще защитава титлата си

Турнирът, който започва на 10 юни открива сезона на трева.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:48, 16.05.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
онс жабер втори пореден финал уимбълдън обрат сабаленка
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Двукратната финалистка от Уимбълдън Онс Жабер оглавява списъка с участнички в турнира в Нотингам следващия месец. В надпреварата, която е от категория WTA 250 ще видим и шампионките от Големия шлем Барбора Крейчикова и София Кенин, както и настоящата шампионка Кейти Боултър. Турнирът започва на 10 юни и поставя началото на серията от състезания на трева.

Жабер има редица успехи на тази настилка, сред които са двата й финала на третия турнир от Големия шлем Уимбълдън. През 2022 година тунизийката отстъпи в мача за купата пред Елена Рибакина, а година по-късно загуби от Маркета Вондрусова спора за трофея. Две от петте титли в кариерата й са именно на тревна настилка, в Бирмингам 2021 и в Берлин 2022.

Жабер, която се намира в момента под номер 9 в световната ранглиста има само едно участие в Нотингам през 2014 година, когато турнира е от категорията ITF.

Барбара Крейчикова, шампионка от Ролан Гарос за 2021 г., достигна първи финал в кариерата си на трева в Бирмингам миналата година. Освен това тя е двукратна шампионка на двойки от Уимбълдън. Чехкинята заема в момента 27-а позиция в ранглистата, след като се бореше с контузия и заболяване през сезона.

Бившият шампион от Откритото първенство на Австралия София Кенин също е сред участничките в Нотингам. Американката записа успех над Онс Жабер във втория кръг на актуалния турнир в Рим. Кенин направи дебют на турнира в Нотингам миналата година, когато загуби в квалификациите за влизане в основната схема от представителката на домакините Сонай Картал.

В Нотингам титлата си ще защитава Кейти Боултър, която е британската топракета в момента. 27-годишната тенисистка се върна в Топ 100, след като завоюва трофея миналата година. Именно Боултър е съперничка на Виктория Томова на осминафиналите на турнира в Париж днес. Мачът е предвиден да започне в 12:00 ч. Британката спечели титлата в Сан Диего в началото на март месец тази година и се изкачи до 27-то място в световната ранглиста, което е най-доброто постижение в кариерата й.

В надпреварата в Нотингам ще видим шампионката от 2016 година и бивша номер 1 в света Каролина Плишкова, вицешампионката от Ролан Гарос 2021 Анастасия Павлюченкова и полуфиналистката от Уимбълдън 2022 Татяна Мария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матурата по български език е утре - какво трябва да знаят зрелостниците?
Матурата по български език е утре - какво трябва да знаят зрелостниците?
Прокуратурата е отказала нов следствен експеримент за убийството на Димитър от Цалапица, съобщи майка му
Прокуратурата е отказала нов следствен експеримент за убийството на Димитър от Цалапица, съобщи майка му