НОВИНИ

Опасна отсечка - пътят до Двореца в Балчик никога не е ремонтиран

опасна отсечка пътят двореца балчик никога ремонтиран
bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 31.01.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

За опасен път сигнализират живеещи в Балчик. Отсечката свързва международния път Варна- Дуранкулак с панорамния път между Балчик и Албена. Трасето е много натоварено, тъй като се използва и от туристи, които искат да посетят Двореца в Балчик. Въпреки че от години е в лошо състояние, пътят никога не е ремонтиран.

Снежана Спасова живее в къща на метри от пътя. Казва, че отсечката е опасна, тъй като има много завои, наклонът е голям, а дупките са дълбоки. Често туристите не подозират за лошото състояние на пътната настилка и карат бързо, защото липсват знаци и маркировка. Инцидентите там са чести.

"Състоянието на места е доста сериозно. Като цяло може да се пътува все още, но има много дупки. Минават много коли и карат ужасно, понеже е без контрол. Поне знаци да има, осветление, където е възможно", заяви Снежана Спасова.

Опасният път е с дължина около 4 километра. Изграден е в началото на 80-те години и оттогава не е ремонтиран.

"Извършвали сме само локални ремонти. Изработили сме преди години проект за рехабилитация на пътя с идеята да търсим външно финансиране, но на този етап не сме успели да намерим такава възможност", допълни Димитрин Димитров, зам.-кмет по "Устройство на територията" към Община Балчик.

Цялостен ремонт на пътя обаче ще има. В края на миналата година държавата е отпуснала 1 милион и 700 хиляди лева. Ремонтните дейности трябва да приключат до началото на летния туристически сезон.

Репортер: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Режим на тока в община Хисаря от утре
Режим на тока в община Хисаря от утре
Стоян Копривленски се подготвя за първия си мач за сезона
Стоян Копривленски се подготвя за първия си мач за сезона